Siberian Health - Siberian Wellness - Sibirsko zdravlje - Srbija


Share

Elemvital s organskim cinkom
Elemvital s organskim cinkom

CINK - MINERAL PRIRODNE SNAGE

Cink je važan mikroelement neophodan za rast i razvoj lokomotornog sistema ljudskog organizma, uspostavljanje cirkulacije krvi, regeneraciju kože i rad endokrinih organa.

Kod: 500040

Cena sa sajta kompanije 1 480,00 din. - bodova: 13.5

Opis:

Ljudskom organizmu treba oko 15 mg cinka dnevno. Teško je ishranom uneti neophodnu količinu cinka. Osim toga alkohol i kofein izbacuju cink iz organizma, a ishrana bogata kalcijumom smanjuje apsorbciju cinka.

Kod sezonskih prehlada, epidemija gripa i pada imuniteta organizmu je neophodan dodatni unos cinka. Elemvitals može da obezbedi potrebnu dnevnu količinu.

Oblici mikroelemenata cinka i bakra koji se najlakše usvajaju ukoliko su oni vezani za organska jedinjenja helatni oblik. To se postiže u obliku soli limunske i mlečne kiseline, jer su citrati i laktati najbolji provodnici do ćelija.

Dospevši u organizam cink vrši nekoliko ključnih funkcija:

- sprečava pojavu slobodnih radikala;
- jača imunitet;
- stimuliše proces podmlađivanja ćelija;
- stimuliše sintezu 3 osnovna hormona-anabolika (hormona rasta, insulinu sličan faktor rasta i testosterona);
- normalizuje stanje prostate i stimuliše aktivnost spermatozoida;
- odgovoran je za procese čula mirisa i ukusa;
- smanjuje nivo holesterola u krvi;
- podstiče zarastanje rana, jer igra važnu ulogu u sintezi belančevina.

Кompleks „Elemvital s organskim cinkom“ sadrži:

- ekstrakt ehinacee koji štiti od gripa, prehlada i recidivnih (ponovnih) infektivno upalnih bolesti disajnih i urinarnih puteva;
- ekstrakt acerole ima snažno antioksidantno dejstvo, jača reproduktivni sistem muškaraca;
-  inulin (prašak) podstiče čišćenje krvi (vezuje slobodan amonijak i ostale toksine koji su u krvi i izlučuje ih putem urina), smanjuje temperaturu, podstiče znojenje, ima protivupalno svojstvo, a takođe podstiče izlučivanje urina, žuči i ima baktericidno dejstvo;
- ekstrakt šipka jača organizam, imunitet, poboljšava regeneraciju tkiva, smanjuje permeabilnost sudova, učestvuje u razmeni ugljenih hidrata i minerala, ima protivupalna svojstva;
- bakar citrat održava nivo arterijskog pritiska, učestvuje u razmeni holesterola i glukoze, a što je najvažnije povećava biodostupnost cinka u organizmu.

Sastav:

Ekstrakt herbe ehinacee, ekstrakt plodova acerole, ekstrakt korena velikog čička, ekstrakt plodova šipka, cink-laktat, cink-citrat, bakar-citrat.

Primena:

Odraslima se preporučuje po 1 kapsula dnevno za vreme jela.Ovaj sajt ne vrši prodaju već opisuje proizvode Kompanije i prima porudžbine. Proizvodi naručeni preko ovog sajta šalju se kupcu brzom poštom i plaćaju kompaniji Siberian Wellness prilikom preuzimanja. Posetioci imaju mogućnost i direktne kupovine na sajtu Kompanije Siberian Wellness uz prethodnu registraciju, čime stiču popust prilikom budućih kupovina i proviziju za registraciju novih kupaca. Cenovnik kompanije.Kontakt
Telefon: +381 64 9882212 Email: info@sibirsko-zdravlje.com 2019-2022 © Siberian Wellness